Ostry sos Koreański o smaku Kimchi
Składniki: Syrop fruktozowy, przygotowanie kimchi z chińskiej kapusty 20% (kapusta chińska, rzodkiew, proszek chili, sól, czosnek, cebula, chińska cebulka dymka, sok z rzodkwi, imbir, suszone chili), czosnek, woda, cukier, sól, przyprawy (woda, dekstryny, sól, proszek z wodorostów, wzmacniacz smaku: E635, regulator kwasowości: E331, ekstrakt drożdżowy), puree jabłkowe (jabłka, przeciwutleniacz: E300), syrop glukozowy, proszek chili, ocet jabłkowy, ekstrakty drożdżowe, ekstrakty roślinne (cebula, czosnek, rzodkiew, cebulka dymka, dekstryny, regulator kwasowości: E270, zagęstnik: E415, ekstrakt imbiru, barwnik: E160c, emulgator: E418, ekstrakt z gruszek Nashi, ekstrakt czosnku). Może zawierać soję, mleko, orzechy włoskie, seler, musztardę i sezam
Wartości odżywcze w 100g:
Energia 711kj/ 168kcal
Tłuszcz <0,5g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1g
Węglowodany 37g
w tym cukry 24g
Białko2,8g
Sól 4,8g
Pochodzenie: Korea Południowa
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od promieni słonecznych