Instrukcja gotowania (za 4 porcje):
 - Zagotować 250ml mleczko kokosowe.
 
 - Dodać 500g piersi z kurczaka i 50g Tom Ka pasty. Gdy mięso bedzie gotowe dodać 500ml wody i poszostawić na wolnym ogniu.
 
 - Ponownie dodać 250ml mleczko kokosowe i dalej powoli gotować.
 
 - Doprawić sosem rybnym i sokiem z cytryny.
 
Porada: Aby zupa była smaczniejsza, bardziej kremowa i gęstsza, należy zamieniać woda na mleczko kokosowe lub mleko.
Składniki: Sól, Galangal, Trawa cytrynowa, Cukier, Całkowicie utwardzony olej z ziaren palmowych, Wzmacniacz smaku: E621, Skórka z limonki kaffir, Szalotki, Korzeń kolendry, Chili, Regulator kwasowości: E330.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
 
 
 | Energia | 
 899 kJ/216 kcal | 
 
 
 | Tłuszcz | 
 13 g | 
 
 
 | W tym tłuszcze nasycone | 
 12 g | 
 
 
 | Węglowodany | 
 20 g | 
 
 
 | W tym cukry | 
 12 g | 
 
 
 | Białko | 
 3,1 g | 
 
 
 | Sól | 
 26 g | 
 
 
Wyprodukowano w Tajlandii 
Po otwarciu przechowywać w lodówce do max. 14 dni.
                            
         
        
            
        
                                                            
                        
            
                                
                                                Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.