Instrukcja gotowania (za 4 porcje):
- Zagotować 250ml mleczko kokosowe.
- Dodać 500g piersi z kurczaka i 50g Tom Ka pasty. Gdy mięso bedzie gotowe dodać 500ml wody i poszostawić na wolnym ogniu.
- Ponownie dodać 250ml mleczko kokosowe i dalej powoli gotować.
- Doprawić sosem rybnym i sokiem z cytryny.
Porada: Aby zupa była smaczniejsza, bardziej kremowa i gęstsza, należy zamieniać woda na mleczko kokosowe lub mleko.
Składniki: Sól, Galangal, Trawa cytrynowa, Cukier, Całkowicie utwardzony olej z ziaren palmowych, Wzmacniacz smaku: E621, Skórka z limonki kaffir, Szalotki, Korzeń kolendry, Chili, Regulator kwasowości: E330.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Energia |
899 kJ/216 kcal |
Tłuszcz |
13 g |
W tym tłuszcze nasycone |
12 g |
Węglowodany |
20 g |
W tym cukry |
12 g |
Białko |
3,1 g |
Sól |
26 g |
Wyprodukowano w Tajlandii
Po otwarciu przechowywać w lodówce do max. 14 dni.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.