Mleczko kokosowe pozyskiwane jest z miąższu orzecha kokosowego. Produkt ten to bardzo popularny składnik potraw kuchni azjatyckiej, w szczególności Tajlandii i Indii. Swój biały kolor i charakterystyczny kokosowy smak zawdzięcza wysokiej zawartości tłuszczu, w którego składzie dominują nasycone kwasy tłuszczowe.
Składniki: ekstrakt z orzecha kokosa 60%, woda
Wartości odżywcze w 100ml produktu:
Wartość energetyczna: 764kJ/185kcal
Tłuszcz 19g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 17g,
Węglowodany 2g,
w tym cukry 2g,
Białko 1,6g,
Sól 1,5g,
Błonnik 0,05g.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce maksymalnie do dwóch dni. Wskazanie: Przed użyciem należy wstrząsnąć. W przypadku kiedy mleko będzie miało twardą konsystencję, proszę przelać zawartość do garnka i podgrzewać przez 5-10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Parametry:
Dane producenta
Thai Agri Foods Public Company Limited
155/1 Moo 1 Theparak Road, dzielnica Bang Sao Thong,
10570 Bang Sao Thong Prowincja Samut Prakan
Thailand
02-315-4171-76
marketinglg@thaiagri.com
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.